Мелница Kibbler


Мелниците Kibbler за първоначално смилане могат да работят съвместно с други мелници или като самостоятелни машини. Kibbler е здрава мелница, която е в състояние да разруши големи буци в материала при подготовката му за по-нататъшна обработка. Тези буци могат да бъдат с размер до 150 мм и е възможно да се намалят до 2 - 3 мм. Намаляването на размера се осъществява след комбинация от процеси на удар, разбиване, рязане и шлифоване, докато движещ се с ниска скорост вал, избутва продукта към мелничното сито.  
Някои модели мелници се предлагат с конзолен смилащ вал. Те са идеални за по-леки приложения в хранителната, фармацевтичната и химическа промишленост.  Дизайнът предлага подобрена хигиена и по-лесно почистване чрез елиминиране на набор лагери и уплътнения. Вратата за достъп в неподвижния край може да се отваря и затваря по-бързо, което улеснява достъпа и намалява времето за смяна на мелничното сито.

Предимства от използването на мелниците Kibbler:
  • Лесно отстраняване на ситата за бърза смяна и лесно почистване.
  • Валовете и ситата са изключително здрави.
  • Лесни за експлоатация.
  • Бавната скорост на опрациите води  до слабо ниво на нагряване, запрашеност и шум.
  • Широката гама от размери / типове мелнични сита и взаимозаменяеми валове позволява пълен контрол на размерите на смлените частици.
Типичните приложения на мелницата Kibbler включват предварително разбиване и смилане на големи бучки  на общи хранителни съставки, обработка на бисквити и шоколад, пуканки и др..


Галерия